FSDB:s ordförande på internationella möten

I oktober månad var FSDB:s ordförande Klas Nelfelt på resande fot. Han deltog på Dövblindas Nordiska Samarbetskommittés (DBNSK) möte i Köpenhamn tillsammans med Cia Grönborg och åkte även till Tallinn med Bert Liljeholm Brännström.

Under det nordiska mötet i Danmark uttryckte samtliga länder en oro för framtida tolkbrist. DBNSK bestämde att skriva ett gemensamt uttalande kring tolktjänst och Danmark fick i uppgift att skriva den.

– Det var roligt att träffa nya personer som kommit in med en vilja att samarbeta mer och utveckla DBNSK framöver, säger Klas Nelfelt.

I Tallinn träffade Klas och Bert Estlands motsvarighet till FSDB på Baltiska nätverkets möte. Där utbytte de erfarenheter och Klas kunde konstatera att den ekonomiska situationen för personer med dövblindhet i Estland är mycket svår.

– De har inte alls samma förutsättningar som vi har i norden, säger Klas Nelfelt.

Det var första gången Baltiska nätverket bjöd in till möte och nästa år blir fokus att ge de baltiska länderna mer kunskap om dövblindhet för att de ska kunna arbeta vidare med frågan. Förhoppningsvis deltar då också fler baltiska länder.

Syntolkning: Gruppbild med bland andra Bert Liljeholm Brännström och Klas Nelfelt i Tallinn.

keyboard_arrow_up