Vilka är Dövblind barn och ungdom?

Dövblind barn och ungdom, DBU, är en riksomfattande sammanslutning av barn och unga med kombinerad syn- och hörselnedsättning upp till och med 30 år. Vårt mål är att skapa möjligheter för medlemmar att träffas och att göra unga personer med dövblindhet mer synliga i samhället. För våra medlemmar ordnar vi bland annat nationella aktiviteter och träffar.

Tillsammans med moderförbundet Förbundet Sveriges Dövblinda, FSDB, arbetar vi inom alla områden i samhället utifrån principen om alla människors lika värde, rätten till full delaktighet, jämlikhet, självständighet och självbestämmande. DBU erbjuder en plats för alla barn och ungdomar samt unga vuxna med kombinerad syn- och hörselnedsättning; oavsett om det gäller medfödd dövblindhet eller förvärvad dövblindhet. Vi finns också här för de som har teckenspråk som sitt första språk och för de som använder talspråk, samt för dem som har ytterligare funktionsnedsättningar. En viktig kärnpunkt för oss är att vi välkomnar alla, oavsett etnicitet, kulturell bakgrund, sexuell läggning och/eller könsidentitet.

Vi hoppas att du vill vara med i vår verksamhet. Även du som inte har dövblindhet är varmt välkommen som stödjande medlem.

Kontakt:
Ordförande: Simon Larsvi
Telefon 070-923 54 91
E-post: dbu@dbu.nu

Stöd oss:
Plusgiro: 181 09 69-4
Swish: 123 691 02 85
Org.nr: 80 25 30–9710

Följ oss på sociala medier:

Instagram

Vill du bli medlem?

Aktuellt från DBU

Josefine Hildebrandsson blev i vår vald till ny kassör för DBU. Hur känns det? – Det känns tryggt att få förtroende från dem andra i styrelsen, att jag och med kansliet håller koll på DBUs ekonomi, säger hon. Varför tror du att rollen passar dig bra? – Detta är mitt tredje år som kassör, jag lär mig och utvecklas hela tiden, sen är det en bonus att jag då också arbetar inom det.  Syntolkning: Josefine Hildebrandsson har långt brunt hår och är klädd i en svart hoodie.

Vald på nytt till DBU:s kassör

“Det känns tryggt att få det förtroendet från dem andra i styrelsen” säger Josefine Hildebrandsson om att ha blivit vald till kassör i DBU:s styrelse.

Simon Larsvi är ute och går. Han har en flerfärgad mössa, stora hörlurar och en beige jacka på sig.

Ny ordförande för DBU vald

”Hedrande och jätteroligt” så säger Simon Larsvi om att han blev vald till ny ordförande för DBU i april.
Medlemmar som deltog vid NUL på Island 2022

Nordiskt ungdomsevenemang i Finland

Nu närmar sig sista anmälningsdatum för NUL! Missa inte chansen att anmäla dig till ett spännande äventyr i sommar. Ta del av en fantastisk möjlighet att delta i årets Nordiska Ungdomsläger och skapa minnen för livet. Se till att säkra din plats innan det är för sent!

Dokumentärtips: Ung och dövblind på SVT

Dokumentärtips! I SVT:s nya dokumentärserie Ung och dövblind får du följa med Simon, Sofia och Sophie på deras resa genom livet. De krossar fördomar och visar att det mesta är möjligt trots dövblindheten.
keyboard_arrow_up